Friday, 21 June 2024
elnlen
elnlen

Ποιοι είμαστε

Θοδωρής 

Γεννήθηκα το 1977 και από μικρός είχα λατρεία για την Ολλανδία εμπνευσμένος από το ποδόσφαιρο , από το πορτοκαλί χρώμα , τους φιλάθλους της Ολλανδίας και τους τότε ποδοσφαιρικούς αστέρες της Ολλανδίας όπως ο Van Basten  και o Gullit  όπου ήταν και  οι ήρωες στο euro 1988 νικώντας στο τελικό την Σοβιετική Ένωση με 2-0.

Από το 2005 και μετά άρχισα και έψαχνα για την ζωή στην Ολλανδία αφού ήταν ένα όνειρο ζωής η μετανάστευση σε αυτή την χώρα . Τότε οι πληροφορίες μέσω διαδικτύου ήταν λίγες σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα . Άξιο αναφοράς είναι το blogspot  3000 meres όπου τότε λεγόταν boreiodytika και το πρώτο φόρουμ για την μετανάστευση στην Ολλανδία , mofeu.eu .

Αποφάσισα να γραφτώ σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών ώστε να μάθω την Ολλανδική γλώσσα , ψάχνοντας διάφορα φροντιστήρια επέλεξα το Διδασκαλείο ξένων γλωσσών ως την πιο καλύτερη λύση να μάθω την Ολλανδική γλώσσα . Η χρονιά όμως ξεκίνησε με 30 μαθητές και τελείωσε με 3 μαθητές οπότε δεν υπήρχε προοπτική να συνεχίσω την εκμάθηση της γλώσσας . Με προτροπή της τότε καθηγήτριας , οι 3 μαθητές που μείναμε δώσαμε εξετάσεις για την πιστοποίηση επιπέδου Α2 .

Μετά από μερικά χρόνια η κρίση στην Ελλάδα γινόταν χειρότερη κι ένα κύμα νέων ανθρώπων μετανάστευαν στην Ολλανδία για ένα καλύτερο μέλλον . Κάποιοι με επιτυχία , πολλοί όμως γύρισαν πίσω έχοντας σπαταλήσει όλα τους τα χρήματα καθότι δεν μπόρεσαν να σταθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις της χώρας γιατί ο ανταγωνισμός για εργασία ήταν μεγάλος από ανθρώπους  που προερχόντουσαν από την Νότια Ευρώπη .

Κάπου σε αυτό το σημείο έκανα την πρώτη μου απόπειρα για μετανάστευση στην Ολλανδία αφού λόγω της κρίσης είχα χάσει την δουλειά μου .Είχα την τύχη να με φιλοξενήσει μία οικογένεια και τα έξοδα μου να είναι λιγότερα σε σχέση με άλλα άτομα. Όμως λόγω των συνθηκών της Ολλανδικής πραγματικότητας που μου έλεγαν αν μιλάω Ολλανδικά και λόγω μίας πρότασης που είχα από Ελληνική εταιρία δεν το ρίσκαρα και μετά από 40 μέρες γύρισα πίσω στην Ελλάδα θέλοντας να τελειώσω τις σπουδές μου στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο .

Αποφάσισα να προχωρήσω τις σπουδές μου στην Ολλανδική γλώσσα εκ νέου από την αρχή στο Διδασκαλείο ξένων γλωσσών , όπου η καινούρια καθηγήτρια ήταν πολύ καλύτερη και κράτησε το μάθημα στο καλύτερο επίπεδο  .Το επίπεδο των μαθητών ήταν πολύ καλύτερο  , όπου το μάθημα γινόταν διασκέδαση . Δύο ή ακόμα και περισσότεροι συμμαθητές βρισκόμασταν για καφέ και μιλούσαμε Ολλανδικά ώστε να έχουμε περισσότερες ελπίδες να περάσουμε στις επερχόμενες  εξετάσεις . 

Κατά την δική μου γνώμη η εκμάθηση της γλώσσας είναι σημαντική για την μετανάστευση σε μία χώρα.Ένα καλό εργαλείο για το luisteren των Ολλανδικών είναι το radio bnr , όπου ήταν επιτυχημένη εισήγηση του συμμαθητή μου Διονύση και ένα καλό tip για την επιτυχία της πιστοποίησης του επιπέδου Β1 . Ο Διονύσης είναι ένα νέο παιδί , ο οποίος είναι άριστος μαθητής και είναι ένας άνθρωπος που θεωρώ ότι στο μέλλον θα έχει μεγάλες επιτυχίες , επαγγελματικές και προσωπικές . Του ζήτησα να συμμετέχει σε αυτό το site και εκείνος ανταποκρίθηκε. 

Διονύσης 

Είμαι ο Διονύσης – υπήρξα συμμαθητής του Θοδωρή στο Τμήμα των Ολλανδικών του Διδασκαλείου Ξένων Γλωσσών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Συνεισφέρω στη συγγραφή κειμένων για το katoxores.gr μετά από την ευγενική προτροπή του Θοδωρή. Δεδομένου ότι πολλοί συμπολίτες μας έχουν σκεφτεί να μετοικήσουν στις Κάτω Χώρες, είτε για σπουδές, είτε ακολουθώντας το δύσκολο δρόμο της μετανάστευσης, σκοπός αυτής της ιστοσελίδας και του αδελφού φόρουμ mofeu, είναι η παροχή χρήσιμων συμβουλών σε όσους έχουν αποφασίσει να εγκατασταθούν στο Βέλγιο ή στην Ολλανδία.

Οι συμβουλές αυτές περιλαμβάνουν τα πρώτα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κανείς για την εκμάθηση και την πιστοποίηση της Ολλανδικής γλώσσας στην Ελλάδα και έπειτα επεκτείνονται στην κοινοποίηση πρακτικών πληροφοριών από ανθρώπους – διαφορετικών ηλικιών, επαγγελμάτων και οικογενειακής κατάστασης – αναφορικά με τη ζωή στις Κάτω Χώρες. Ο Θοδωρής, με βαθιά εκτίμηση για τις δυσκολίες της μετανάστευσης και με ειλικρινή ζήλο για την οργάνωση ενός δικτύου Ελλήνων της διασποράς, δημιούργησε αυτή τη σελίδα για να αποτελέσει ένα εφαλτήριο για όσες και όσους επιλέξουν να αναζητήσουν ένα μέλλον στις πάντα φιλόξενες χώρες του Βελγίου και της Ολλανδίας.

 

Ελπίζουμε πως στα κείμενα του katoxores.gr καθώς και ανάμεσα στις δημοσιεύσεις του mofeu θα σταθείτε ικανοί να βρείτε αυτό που αναζητείτε καθώς και να κοινοποιήσετε τις δικές σας εμπειρίες, σχόλια και προβληματισμούς. Με χαρά θα βρισκόμαστε κοντά σας για κάθε επικοινωνία, ενώ θα προσπαθούμε να ενημερώνουμε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας με σύγχρονο και πάντα σχετικό περιεχόμενο. Σας καλωσορίζουμε στην παρέα μας!

 

 

 

Δ.Τ.

 

 

O KAIPOΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ATHENS WEATHER

O ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

AMSTERDAM WEATHER
Friday, 21 June 2024