Friday, 21 June 2024
elnlen
elnlen

Μουσεία στο Άμστερνταμ

Το Άμστερνταμ είναι η μεγαλύτερη πόλη των Κάτω Χωρών, την οποία ίσως έχετε ακούσει και να ονομάζεται Ολλανδία. Οι Ολλανδοί είναι υπέροχοι για να μιλήσουν και όλοι μιλούν αγγλικά. Τον 17ο αιώνα, το Άμστερνταμ ήταν ένα οικονομικό κέντρο για τον κόσμο, τετραπλασιάστηκε σε μέγεθος. Πολλές αποθήκες που χτίστηκαν από το κανάλι χρονολογούνται από αυτήν την περίοδο. Γνωρίζατε ότι το Άμστερνταμ έχει περισσότερα κανάλια από τη Βενετία; Αυτή η λίστα δεν θα περιλαμβάνει κανάλια, καθώς έχω επιλέξει μια σειρά από πράγματα που μπορεί κάποιος να κάνει στο Άμστερνταμ, τα οποία θα σας ταξιδέψουν σε μερικές από τις πιο διάσημες και όμορφες πλωτές οδούς της πόλης.

 

Τα 10 κορυφαία μουσεία στο Άμστερνταμ

 

 

 

Ξεκινήστε παίρνοντας μια κάρτα I Amsterdam City Card ( https://www.iamsterdam.com/en/i-am/i-amsterdam-city-card )που θα σας επιτρέψει να ταξιδέψετε δωρεάν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε όλη την πόλη (αυτό περιλαμβάνει μετρό, τραμ, λεωφορεία και πορθμεία), καθώς και πρόσβαση σε περισσότερα από 70 μουσεία. Μόλις έχετε μια κάρτα, κατεβάστε την εφαρμογή - θα απλοποιήσει τον προγραμματισμό των ταξιδιών και των εκδρομών σας. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η κάρτα είναι εξαιρετικά οικονομική εάν είστε λάτρεις του μουσείου. Εάν δεν θέλετε να δείτε πολλά μουσεία, είναι πιθανότατα φθηνότερο να νοικιάσετε ένα ποδήλατο και να πληρώσετε το περιστασιακό τέλος μεταφοράς.

 

  1. Μουσείο Γκογκ στο Amsterdam

Το Μουσείο Βαν Γκογκ φιλοξενεί την πιο εκτενή συλλογή έργων τέχνης στον κόσμο του Βίνσεντ βαν Γκογκ (1853-1890). Άνοιξε το 1973 και έκτοτε έγινε το σπίτι για 200 πίνακες και πάνω από 1.000 σχέδια και γράμματα.

 

Το έργο τέχνης κρέμεται με χρονολογική σειρά που αντιπροσωπεύει πέντε περιόδους της καλλιτεχνικής ζωής του Βαν Γκογκ. Υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπει να εκτιμήσετε, αλλά προτείνω να δείτε τα έργα του: Ηλιοτρόπια, Υπνοδωμάτιο στην Αρλ, Άνθη Αμυγδάλου και Γουίντφιλντ με Κοράκια.

 

Το Μουσείο Βαν Γκογκ είναι το πιο διάσημο μουσείο στην Ολλανδία, με περισσότερους από 2,1 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

 

Website : https://www.vangoghmuseum.nl/nl

 

Διεύθυνση: Museumplein 6, 1071 DJ Amsterdam, Ολλανδία

 

  1. Rijksmuseum, το καλύτερο Μουσείο του Άμστερνταμ

Έχετε δει το πιο διάσημο μουσείο του Άμστερνταμ. τώρα ήρθε η ώρα να δούμε το δεύτερο. Αν ήταν πιο εύκολο να γραφτεί, το Rijksmuseum θα έπαιρνε εύκολα την πρώτη θέση. Αυτό το μουσείο είναι μια εξαιρετική συλλογή ιστορικών τεχνουργημάτων και ολλανδικής τέχνης. Ανά πάσα στιγμή, εκτίθενται περίπου 8.000 κομμάτια που αντιπροσωπεύουν πάνω από 800 χρόνια ολλανδικής ιστορίας.

 

Η ομορφιά μπορεί να είναι μέσα, αλλά το Rijksmuseum είναι υπέροχο και έξω. Η αρχιτεκτονική είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο νεογοτθικό παλάτι. Μάθετε για την Ολλανδική Χρυσή Εποχή της Τέχνης (1609-1702), στην οποία υπήρξε μια περίοδος μεγάλου πλούτου και πολιτιστικής ανάπτυξης.

 

Website : https://www.rijksmuseum.nl/nl

 

Διεύθυνση: Museumstraat 1, 1071 XX Άμστερνταμ, Ολλανδία

 

         3.Δείτε το σπίτι της Άννας Φρανκ

 

Η Άννα Φρανκ ήταν ένα νεαρό κορίτσι με λαμπρό μέλλον που της το έκλεψαν όταν οι Ναζί εισέβαλαν στην Ολλανδία όπου άρχισαν να θεσπίζουν μια σειρά από νόμους οπου έδιωκαν τους Εβραίους. Μέχρι το 1942 ο διωγμός και ο αντισημιτισμός είχαν γίνει βίαιοι. Οι Ολλανδοί Εβραίοι οδηγήθηκαν σε «στρατόπεδα εργασίας» όπου δολοφονήθηκαν ή εξαναγκάστηκαν να εργαστούν μέχρι να πεθάνουν. Η Άννα Φρανκ, ένα παιδί, πέρασε δύο χρόνια κρυμμένο πριν ανακαλυφθεί. Πέθανε αμέσως μετά στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν-Μπέλσεν.

 

Η γραφή της Anne κατά τη διάρκεια της σύντομης ζωής της έκανε μεγάλη εντύπωση στον πατέρα της, Otto, ο οποίος δημοσίευσε το ημερολόγιο που κρατούσε ενώ κρυβόταν. Τόσο τρομακτική και καθαρή είναι η αφήγηση της Άννας Φρανκ για την εποχή της στο μυστικό παράρτημα που το βιβλίο πωλείται σε περισσότερες από 70 γλώσσες σήμερα.

 

  1.  Μουσείο Stedelijk (Σύγχρονης Τέχνης)

 

Γνωστό από τους περισσότερους Άμστερνταμ απλώς ως Stedelijk, αυτό είναι το τρίτο πιο επισκέψιμο μουσείο στην πόλη. Η συλλογή μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης έχει έργα από τον Vincent van Gogh και μετά. Γιορτάστε τα μάτια σας σε πίνακες, γλυπτά, βίντεο, εκτυπώσεις, αφίσες, σχέδια και βιβλία.

 

Η συλλογή είναι τεράστια. Ο Piet Mondrian, ο Kandinsky, ο Jackson Pollock, ο Matisse, ο Karel Appel, ο Warhol και η Barbara Kruger είναι μερικοί κύριοι που θα θαυμάσετε όταν επισκέπτεστε.

 

Website : https://www.stedelijk.nl/nl

 

Διεύθυνση: Museumplein 10, 1071 DJ Άμστερνταμ, Ολλανδία

 

  1. Μουσείο Rembrandt House

 

Το σπίτι του Ρέμπραντ είναι ένα μουσείο τέχνης μέσα στο σπίτι όπου ζούσε και δούλευε ο  ζωγράφος Ρέμπραντ. Το σπίτι ανεγέρθηκε το 1606 και ξαναχτίστηκε γύρω στο 1627. Ο Ολλανδός καλλιτέχνης Ρέμπραντ ζούσε και δούλευε στο κτίριο από το 1639-1658. Το σπίτι κατέρρευσε τον 20ό αιώνα μέχρι που ο Καρέλ ντε Μπαζέλ το αποκατέστησε και άνοιξε ένα μουσείο. Το Rembrandt House ανακατασκευάζει τον χώρο εργασίας που διατηρούσε ο ζωγράφος ενώ μια επέκταση φιλοξενεί μια τεράστια συλλογή έργων του. Υπάρχουν ακόμη και σπασμένα αγγεία που χρονολογούνται από τη διαμονή του Ρέμπραντ.

 

Website : https://www.rembrandthuis.nl/

 

Διεύθυνση: Jodenbreestraat 4, 1011 NK Amsterdam, Ολλανδία

 

  1. Μουσείο του sex στο Άμστερνταμ

 

Το Sexmuseum Amsterdam έχει ελάχιστη ηλικία εισόδου τα 16 έτη. Με χιούμορ αποκαλούν τον εαυτό τους «Ναό της Αφροδίτης του Άμστερνταμ». Είναι το παλαιότερο μουσείο σεξ στον κόσμο. Δείτε με τα μάτια σας  μια εκτενή συλλογή ερωτικών έργων ζωγραφικής, γλυπτών, αντικειμένων και πολλά άλλα. Το μουσείο παρουσιάζει μια σειρά από μορφές που έχει πάρει ο ερωτισμός στους αιώνες. Πρέπει να έρθεις, ουπς λάθος εννοώ να πας.

 

Website : https://sexmuseumamsterdam.nl/

 

Διεύθυνση: Damrak 18, 1012 LH Άμστερνταμ, Ολλανδία

 

  1. Tropenmuseum

 

Το Tropenmuseum Amsterdam είναι ένα εθνογραφικό μουσείο. Είναι αφιερωμένο σε διαφορετικούς πολιτισμούς από όλο τον κόσμο. Αυτό το μουσείο ιδρύθηκε το 1864 και φιλοξενεί μια σειρά από μόνιμες και προσωρινές εκθέσεις. Αν ενδιαφέρεστε να δείτε έργα τέχνης, γλυπτά και εργαλεία από άλλους πολιτισμούς, χώρες και μακρινές χώρες, τότε πρέπει οπωσδήποτε να πάτε.

 

Website : https://www.tropenmuseum.nl/

 

Διεύθυνση: Linnaeusstraat 2, 1092 CK Άμστερνταμ, Ολλανδία

 

  1. Scheepvaartmuseum

 

Το Εθνικό Ναυτικό Μουσείο είναι εξαιρετικά δημοφιλές. Λέει εμπνευσμένες ιστορίες για τους λάτρεις της ναυτιλίας που θα σας πείσουν ότι η ιστιοπλοΐα είναι στα γονίδιά μας. Το ίδιο το κτίριο βρίσκεται σε μια παλιά αποικιακή αποθήκη και το περιεχόμενό του δείχνει πώς η θάλασσα έχει διαμορφώσει τον ολλανδικό πολιτισμό. Υπάρχουν χάρτες διακεκριμένων χαρτογράφων, όπλα και μοντέλα, και κάθε είδους όργανα πλοήγησης. Μπροστά από το Μουσείο υπάρχει ένα αντίγραφο του Άμστερνταμ, ενός ναυαγίου φορτηγού πλοίου που ανακαλύφθηκε το 1969 από την Ολλανδική Εταιρεία Ανατολικής Ινδίας.

 

Website : https://www.hetscheepvaartmuseum.nl/

 

Διεύθυνση: Kattenburgerplein 1, 1018 KK Άμστερνταμ, Ολλανδία

 

  1. Μουσείο Moco

 

Μία από τις πρόσφατες αποκαλύψεις του Άμστερνταμ. Αυτό το μουσείο ιδρύθηκε το 2016 από τους Lionel και Kim Logchies. Στεγάζει έργα σύγχρονης τέχνης που συχνά έχουν κρυφτεί από το κοινό. Ευτυχώς για εμάς, οι επαφές του Lionel και της Kim έδωσαν στο ζευγάρι πρόσβαση σε πολλά νέα έργα.

 

Το 2018, αυτό το boutique μουσείο φιλοξένησε την πρώτη επίσημη συλλογή έργων του Banksy στον κόσμο. Εικονίδια όπως το Girl with Balloon και Flower Thrower.

 

Website : https://mocomuseum.com/

 

Διεύθυνση: Honthorststraat 20, 1071 DE Amsterdam, Ολλανδία

 

  1. Madame Tussauds Amsterdam

 

Το Madame Tussauds είναι ένα διάσημο μουσείο κεριού με τοποθεσίες σε πολλές μεγάλες πόλεις. Μπορείτε να συναντήσετε και να ποζάρετε με ζωντανές αντιγραφές κέρινων ομοιωμάτων Royal, διασημότητες A-list, φανταστικούς χαρακτήρες και μουσικούς. Τα μεγαλύτερα αστέρια βρίσκονται όλα σε απόσταση φτυσίματος. Με ποιον θέλεις μια φωτογραφία;

 

Website : https://www.madametussauds.com/amsterdam/en/what-s-inside/

Διεύθυνση: Dam 20, 1012 NP Amsterdam, Ολλανδία

 

Με πληροφορίες από την σελίδα your-rv-lifestyle.com/things-to-do-in-amsterdam/

O KAIPOΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ATHENS WEATHER

O ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

AMSTERDAM WEATHER
Friday, 21 June 2024