Saturday, 22 June 2024
elnlen
elnlen

Η σφραγίδα της Χάγης στα έγγραφά μας

H σφραγίδα της Χάγης, έχει μια συγκεκριμένη χρησιμότητα: 
Αποδεικνύετε σε ένα άλλο κράτος, ότι ο άνθρωπος που υπογράφει το έγγραφο είναι πράγματι υπάλληλος/εκπρόσωπος/αξιωματούχος εξουσιοδοτημένος από το Ελληνικό κράτος (όπου κράτος θεωρείται όλη η πυραμίδα όπως : Δήμοι, Νομαρχίες, Ένοπλες δυνάμεις, Εκπαιδευτικά ιδρύματα, κλπ).

πχ. εάν έχετε ενα πιστοποιητικό γεννήσεως -> Αυτό εκδίδεται από το δήμο όπου διαμένεται -> Το υπογράφει ο δήμαρχος (ή ένας υπάλληλος του δημαρχείου, κατ εντολή του δημάρχου) -> που υπάγεται το δημαρχείο; -> στη Νομαρχεία (περιφέρεια ; ) -> η νομαρχεία πιστοποιεί (με τη σφραγίδα Χάγης), ότι αυτός που υπογράφει είναι πράγματι ο δήμαρχος ή υπάλληλος στο δημαρχείο.
ληξιαρχική πράξη γεννήσεως -> από το ληξίαρχο της πόλης όπου γεννηθήκατε -> που υπάγεται; -> στην περιφέρεια; -> σφραγίδα Χάγης αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος που έχει υπογράψει είναι όντως άτομο του ληξιαρχείου.

παρομοίως το πιστοποιητικό γάμου, κλπ.

Τα πτυχία: Κρατικών ΑΕΙ/ΤΕΙ, Λυκείου, Γυμνασίου, κλπ -> ποιος τα υπογράφει; -> πρύτανης,λυκειάρχης,γυμνασιάρχης -> που ανήκουν αυτοί είτε στο Υπ.παιδείας, είτε στην περιφέρεια δηλαδή -> όπου ανήκουν διοικητικά, εκεί θα σου βάλουν σφραγίδα ως απόδειξη ότι κάποιος είναι πράγματι πρύτανης στην σχολή.

τι άλλο θα μπορούσε να πάρει σφραγίδα Χάγης; ίσως μία βεβαιωση ενσήμων από το ΙΚΑμια ιατρική γνωμάτευση από δημόσιο νοσοκομείο ότι έχετε νοσηλευτεί ή πάσχετε από κάτι συγκεκριμένο, ή το απολυτήριο στρατού, ή ένα αντίγραφο ποινικού μητρώου, ή... ένα έγγραφο της εφορίας ότι είσαστε φορολογικά ενήμερος, ή ότι κατέχετε ένα ακίνητο, κλπ. 
(αν θα σας ζητηθούν τέτοια έγγραφα στο εξωτερικό, και έχετε κάτι συγκεκριμένο να κερδίσετε προσκομίζοντάς τα μεταφρασμένα. Δεν εννοούμε να πάτε να σφραγίσετε και να μεταφράσετε τέτοια έγγραφα σε περίπτωση που κάποτε χρειαστούν).


...................................................................... ...................................................................... ............................

Όπως γίνεται κατανοητό, όλα αυτά αφορούν φορείς και έγγραφα δημόσια. Γιατί και αυτή η αμοιβαία αναγνώριση της σφραγίδας Χάγης είναι μια συμφωνία μεταξύ κρατών.

Αν έχετε ένα χαρτί / μία πιστοποίηση απο ιδιωτικό φορέα, πχ. πτυχίο από ιδιωτικό Κολέγιο/ΙΕΚ, ή μια βεβαίωση προϋπηρεσίας από τους πρώην εργοδότες σου, ή για παράδειγμα πτυχία / διπλώματα ξένων γλωσσών (όχι από ελληνικό ΑΕΙ), τα Lower/Proficieny/Superieur/Basico, κλπ που δίνουν ξένοι οργανισμοί μέσω των φροντιστηρίων, κλπ.
Αυτά δεν νομίζουμε ότι σφραγίζονται με Χάγης. αυτοί που τα υπογράφουν δεν είναι κρατικοί λειτουργοί, οπότε το κράτος δεν μπορεί να αποδείξει τίποτα για την ιδιότητα τους.
...................................................................... ...................................................................... ............................
Επίσης, κάτι πολύ σημαντικό.
Ερώτηση: Το κράτος (πχ. η περιφέρεια Αττικής), πώς ακριβώς βεβαιώνει ότι ο ο άνθρωπος που υπογράφει είναι πράγματι υπάλληλος του ληξιαρχείου πχ. Καλλιθέας, άρα αρμόδιος να υπογράφει τη Ληξιαρχική πράξη γεννήσεως σου ;
Απάντηση: στην περιφέρεια έχουν σκαναρισμένη την υπογραφή του κου που υπογράφει., και μπορούν να τη συγκρίνουν με την υπογραφή στο έγγραφο.

Ερώτηση : έχουν στην περιφέρεια σκαναρισμένες τις υπογραφές ΟΛΩΝ των υπαλλήλων του ληξιαρχείου; των δημαρχείων; των σχολών; ακόμα και υπαλλήλων που προσλήφθηκαν πολύ πρόσφατα; ακόμα και συμβασιούχων/αποσπασμένων;
Απάντηση: ΟΧΙ. ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ!

Συμπέρασμα: όταν θα πάτε στην πηγή του εγγράφου (δημαρχείο, ληξιαρχείο, σχολή, κλπ) οπού εκδίδουν το πρωτότυπο, ή το σφραγισμένο "Ακριβές αντίγραφο", πρέπει να πείτε ότι θα το πατε για Σφραγίδα Χάγης μετά στην Περιφέρεια. Έτσι, θα πρέπει να επιμένετε να σας το υπογράψει υπάλληλος που να έχει δώσει δείγμα υπογραφής σκαναρισμένο για την Περιφέρεια.

Και προσοχή,στο έγγραφο να εμφανίζετε η σφραγίδα "ακριβές αντίγραφο" για να την δεχτούν για την σφραγίδα της Χάγης !
Τα ΚΕΠ βάζουν σφραγίδα "ακριβές φωτοαντίγραφο" που δεν γίνεται δεκτό!

 


Περισσότεροι συνήθως μεταφράζουν :
Ληξιαρχική πράξη γέννησης
Απολυτήριο Λυκείου
Πιστοποίηση ΙΕΚ
Κρατική πιστοποίηση ξένης γλώσσας
Διπλώματα Ελληνικού Πανεπιστημίου

Και Ισχύει : 

Για Διπλώματα Επαγγελματικής κατάρτισης και Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας θα πρέπει να πάτε Αχαρνών 417-4ος όροφος.
Τηλέφωνο 213-1311649
Για πτυχία ΚΕΚ θα πρέπει να πάτε Εθν.Αντιστάσεως 8-Άλιμος 
Τηλέφωνα 2109989401/9989363
Για απολυτήρια και πτυχία ΓΕΛ ή ΤΕΛ , θεωρημένο από τον Διευθυντή Σχολείου και μετά από προιστάμενο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Για Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας πρέπει να πάμε στο Μαρούσι - Ανδρέα Παπανδρεόυ 37 - τηλ.210/3442104

Πώς μοιάζει η σφραγίδα της Χάγης

Παραδείγματα μεταφράσεων 

 

Υπάρχει ένα άρθρο ότι έχει καταργηθεί η σφραγίδα της Χάγης 

 

O KAIPOΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ATHENS WEATHER

O ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

AMSTERDAM WEATHER
Saturday, 22 June 2024